slideshow04

Општина Прибој наградила најбоље ученике

У општини Прибој постала је пракса али и традиција награђивање најбољих ученика, оних који су остварили завидне резултате у континуитету свог школовања, на такмичењима у округу и републици. Председник општине Прибој Лазар Рвовић, како традиција налаже, данас је организовао у Амфитеатру Завичајног музеја у Прибоју годишњи пријем најбољих ученика на крају свог осмогодишњег и средњошколског образовања, али и првопласираних, другопласираних и  трећепласираних на појединачним и екипним окружним и републичким такмичењима.

Како је одлуком Општинског већа на последњем заседању утврђено, награде су добили ученици који су основно и средње образовање завршили са просечном оценом 5,00 и то у износу од 8.000 динара. Награде су добили и ученици који су остварили завидне резултате на републичким и међуокружним такмичењима, па су тако ученици који су освојили прво место на републичким такмичењима награђени са по 10.000 динара, друго место са 8.000 и треће место са по 7.000 динара. Награда за ученике који су освојили прво место на окружном такмичењу је 5.000 динара, друго 3.000 и треће место 2.000 динара. Ове године награде су биле предвиђене и за ученике који су освојили нека од прва три места на окружном екипном такмичењу, и то за прво место по 2.000 дин, друго 1.500 и треће 1.000 динара.
Општина Прибој, као и протекле године наградила је и менторе ученика који су остварили успех на републичким такмичењима у износу награде коју је остварио ученик, а за посебно исказан рад и труд у припреми ученика за школска такмичења, са износом од 10.000 динара награђен је Братислав Бојанић.
Сви ученици су осим новчаних награда добили и књигу као симболичан поклон за постигнуте успехе, али и будуће резултате који се од њих очекују. Председник Општине Лазар Рвовић је на додели награда честитао ученицима на одличним резултатима и поручио да локална самоуправа верује у њих, тако да ће подстицаја бити и убудуће. Он је подсетио и на то да Прибој иако мала и општина са не много средстава, ипак много улаже и улагаће у образовање, културу и спорт.
"Само ове године стипендирали смо 10 талентованих студената, обезбедили смо 100 стипендија за материјално угрожене студенте, 50 једнократних помоћи за такође материјално угрожене студенте, финансирали смо одлазак најбољих средњошколаца и студената у Церн, подржавамо и одлазак у Петницу и увек ћемо наћи начин да праве резултате наградимо и начин да помогнемо.", рекао је Рвовић.
Свечани годишњи пријем најбољих ученика у прибојској општини постао је традиција протеклих осам година, а на овај начин локална самоуправа, осим што награђује за најбоље резултате, стимулише рад и развој младих у локалној заједници.
С.М.

dodela nagrada ucenicima 2015