slideshow04

Дом културе "Пиво Караматијевић" и Завичајни музеј Прибој добитници специјалне награде Српске Краљевске Академије науке и уметности

Свечана хуманитарна седница Српске Краљевске Академије научника и уметника под називом „Лоза Видовдана“ одржана је, како је и најављено, 28. јуна 2015. у Тополи. Том приликом Академија је уручила своја признања најзаслужнијим грађанима и појединцима.

Добитници специјалне награде у Тополи, ове године су и Дом културе "Пиво Караматијевић" и Завичајни музеј Прибој из Прибоја, за несебичан труд у организацији "Дани Данила Лазовића" у Прибоју. Том приликом награду је примио директор фестивала, глумац Милорад Дамјановић. Српска Краљевска Академија науке и уметности, са седиштем у Београду а деловањем широм света, одлучила је да поред досадашњих награда за витештво и научна достигнућа под именом “Никола Тесла”, “Милунка Савић” и “Арчибалд Рајс”, од ове године додељује и награду за културно и уметничко достигнуће под именом “Данило Лазовић”. Одлука је донесена једногласно на седници Академије и у недељу 28. јуна, на Видовдан, на свечаној седници “Видовданска лоза”, којој су присуствовали многи државници и чланови краљевске династије Карађорђевића.
Новоустановљене награде "Данило Лазовић", за глуму додељене су нашим најпознатијим глумцима. Кондир Мајке Југовића, мајкама које су родиле седморо и веше деце. Додељена су и посебна признања Видовдански виртуоз затим Видовдански дан и Пупинов калем, заслужним појединцима из разних области.

nagrada-danima-danila-lazovica