slideshow04

Одржана 68. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржано 68. по реду заседање Општинског већа општине Прибој, на коме су прибојски већници донели одлуке у вези са Предлогом закључка Савета за безбедност саобраћаја на путевима за укљањање монтажних објеката (киоска) и Предлогом Закључка о пружању новчане помоћи ђацима првацима.

Седницу је отворио председник општине Прибој Лазар Рвовић, који је чланове Већа упознао са досадашњим видљивим резултатима рада Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој, напомињући да су у протеклом периоду решени неки од главних проблема на пољу безбедности у саобраћају. Имајући у виду став Савета достављен Општинском већу општине Прибој, у коме се констатује да већина киоска смањује видљивост и прегледност за све учеснике у саобраћају, а посебно за пешаке, чланови Већа су се сложили да је у питању добра иницијатива, а то је благовремено уклањање таквих објеката, првенствено оних који нису у функцији и не служе својој намени. Председавајући Лазар Рвовић рекао је да тај проблем је нужно решити у неком наредном периоду, како би нам град коначно личио на једну урбану средину, и да то питање треба решавати фазно.

Осим о објектима који су предмет ове тачке дневног реда, речи је било и о објектима на Тргу Фапа, за које још увек не постоји алтернативно решење, али према речима председника Општине, решење ће се тражити у наредној години, обзиром на то да постоји идејно решење једне савремене пијаце на коју би били измештени. До тада, ови објекти се неће измештати, а предлогом Савета за безбедност саобраћаја исту тематику треба решити посебном одлуком.

"Када је у питању Трг ФАП-а, у овом тренутку није паметно оставити људе без извора финансирања, без доброг алтернативног решења које бисмо им понудили. Постоји добро идејно решење савремене пијаце, у том смеру ћемо радити наредне године.", рекао је Рвовић.

Имајући у виду проблематику и број монтажних објеката који смањују видљивост у саобраћају првенствено за пешаке, чланови Већа су се сагласили да по препоруци Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој, треба уклонити све тезге и киоске које нису у функцији дужи временски период. Препорука се не односи на монтажне објекте на Тргу Фапа, за које је нужно донети посебну одлуку.

Чланови Општинског већа данас су донели и Закључак о пружању новчане помоћи ђацима првацима, који ће првог радног дана добити новчану помоћ у износу од 5000 динара, на име набавке школског прибора. Како је рекао председник општине Прибој, похвално је што се ове године повећао број ђака првака. Такође, ђацима ће Савет за безбедност саобраћаја поделити књигу "Пажљивкова правила у саобраћају", које је обезбедила Агенција за безбедност у Саобраћају.

Дневни ред седнице можете погледати овде.

53-sednica-opstinskog-veca