slideshow04

Заменик Шефа Мисије ОЕБС Мајкл Ујехара у посети Прибоју

Прибој је данас посетио заменик Шефа Мисије ОЕБС у Србији Мајкл Ујехара са сарадницима, где је са представницима локалне самоуправе у Прибоју разговарао о томе, како ОЕБС може помоћи Прибоју у грађењу једне боље економске ситуације у будућности.

oebs poseta majkla ujehare

Мисија ОЕБС-а у Србији има намеру у свом мандату да помогне Србији у грађењу друштва демократских вредности, а осим тога на састанку се чуло да ОЕБС је свестан чињенице да Србија није само Београд и да је зато мањим местима пре свега, помоћ и подршка и те како потребна. Како је рекао Мајкл Ујехара, заменик Шефа Мисије ОЕБС у Србији на састанку са председником општине Прибој Лазаром Рвовић, разговарало се о тренутној економској ситуацији у Прибоју и о томе какве планове има за будућност.

"Ти планови су реални, веома су прагматични и желим му сву срећу у реализацији истих. ОЕБС ће наставити да пружа подршку како бисмо допринели развоју општине.", рекао је Ујехара који је уједно подсетио на постојање канцеларије ОЕБС у Новом Пазару, која је такође задужена и за прибојску општину.

Председник општине Прибој се захвалио делегацији ОЕБС на данашњој посети, приликом које је госте упознао са напорима које чини локална самоуправа али и Влада Србије у циљу побољшања економске ситуације у Прибоју.

"Влада чини оно што је у њеној моћи највише што може, али нам је врло битна и подршка мисије ОЕБСА-а у Србији.", рекао је Рвовић.

Саговорници су се сложили да без економског опоравка, нема ни других видова просперитета у друштву и да ће заједничким снагама радити на томе у будућности.

С.М.