slideshow04

Данас је дан општине Прибој

Данас је Дан општине Прибој, дан када се Прибој први пут помиње у Повељи Краља Фридриха III, која је издата 20. јануара 1448. године по Јулијанском календару, односно 2. фебруара по Грегоријанском.

Као и претходне две године, по одлуци локалне самоуправе, неће бити свечаности поводом Дана општине, али ће средства опредељена за те сврхе бити преусмерена онде где су најпотребнија. Претходне две године средства су била преусмерена у сектор образовања и здравства, па су тако новцем који није потрошен за свечарење, купљени неопходни медицински апарати, а прошле године о истом трошку, у Женеву у посету Церну, путовали су најбољи прибојски ученици. Ове године, средства ће бити преусмерена на сектор социјалне заштите, па ће тако од новца који није потрошен на обележавање Дана општине, у сада реконструисаном одмаралишту у Сутомору ове сезоне, летовати 50 прибојске деце из социјално угрожених породица.

Честитке поводом Дана општине Прибој грађанима и грађанкама Прибоја упућују Председник општине Прибој Лазар Рвовић и председник Скупштине општине Саша Василић.