slideshow04

Донација ТИКА-е Општој болници Прибој: Нови ултразвучни апарат

Служба за радиолошку и ултразвучну дијагностику Опште болнице Прибој, данас је добила дуго очекивани нови ултразвучни апарат, као донацију Турске развојне агенције за међународну помоћ и сарадњу (ТИКА-е). Донација је вредна више од 5 милиона динара, а са оваквим апаратом је ниво здравствене заштите у Прибоју подигнут на знатно виши ниво.

donacija tika ultrazvucni aparat

Добијањем новог ултразвучног апарата, осим стандардних метода, ултразвука абдомена, штитне жлезде и меких ткива, у Прибоју ће се моћи радити и доплер крвних судова, метода која није могла да се ради на старом апарату.

Према речима директора Опште болнице Прибој, Јасминка Тоскића, донација је резултат разговора приликом посете представника ТИКА-е, октобра месеца прошле године Прибоју, када је од стране управе болнице и локалне самоуправе изнет овај, један од највећих проблема са застарелом опремом у Општој болници Прибој.

Представницима ТИКА-е захвалност за ову донацију, упутили су председник општине Прибој, као и директор Опште болнице Прибој, који су изразили наду у добру сарадњу и у будућности, а да ће локална самоуправа као сервис свих грађана, са ТИКА-ом сарађивати увек на пројектима који су у корист грађана.