slideshow04

Треће место у држави: Рафтери рафтинг клуба "Еко Лим" из Прибоја на пријему код председника Општине

Рафтери рафтинг клуба "Еко Лим" из Прибоја, након освојеног 3. места на Државном првенству у рафтингу, данас су имали пријем код председника Општине. Млади рафтери, на челу са тренером и председником овог клуба, Дејаном Пузовићем, у разговору са председником Општине и председником Спортског савеза општине Прибој, Миломиром Филиповићем, изнели су своје импресије након првенства и сјајног резултата, а било је речи и о подршци локалне самоуправе, која претходних година није била присутна.

rafteri eko lim priboj

Честитавши сјајан резултат рафтерима "Еко Лим"-а, председник општине Прибој Лазар Рвовић, рекао је да је овако добар резултат обавезао локалну самоуправу да их у будућности подржи, али и да већ од следеће године буду и буџетски подржани на годишњем нивоу, како би имали одређена средства за спровођење својих активности.

"Њихов резултат дао нам је и обавезу да их у будућим активностима подржимо и помогнемо, јер то и сам резултат показује.", рекао је он.

На пријему је било и речи о могућности побољшања тренутне опреме коју поседују за рад, обзиром на тренинге изводе са туристичким а не спортским веслима, а иначе користе опрему за рафтинг коју им је на коришћење уступила Туристичка организација Прибој.

Тренер и председник рафтинг клуба "Еко Лим" из Прибоја Дејан Пузовић, истакао је да је било изузетно тешко доћи до трећег места, обзиром на јако оштру конкуренцију коју су чинили тимови који се веома дуго баве рафтингом.

"Успели смо да будемо трећи у држави Србији и квалификовали смо се за такмичење у куповима. То је за наш град и за наше момке јако битно, јер стварно имамо амбиције да будемо први у Европи и бар пети у свету.", рекао је Пузовић.

За младе момке Лазара Мојићевића, Вукашина Перуничића, Алексу Којадиновића, Уроша Пузовића, Алексу Новаковића и Срђана Грабовчића, неће изостати финансијска подршка локалне самоуправе у будућности, али исто тако данас није изостао и пригодан финансијски подстицај за активности у будућности, јер осим када се ради о спорту, рафтери и рафтинг су од изузетног значаја и за развој туризма на реци, али и неопходне и адекватне реакције у условима ванредних ситуација.

С.М.