slideshow04

Адаптиран кровни покривач амбуланте у Крајчиновићима

Амбуланта Дома здравља у Крајчиновићима, која је од града удаљена преко 35 километара а у којој гравитира становништво из неколико најудаљенијих месних заједница општине Прибој, протеклих година суочава се са пропадањем кровног покривача, услед чега долази до прокишњавања, што је за последицу имало искључење струје у објекту.

ambulanta-krajcinovici

Због влаге била је угрожена опрема, инвентар као и здравствена документација, а прекид рада ове амбуланте значило би недоступност здравствене заштите, претежно старачкој популацији, која би, због евентуалног прекида рада амбуланте, до Дома здравља морала да прелази два гранична прелаза. Поред тога, не постоје свакодневне аутобуске линије до Прибоја. Сарадњом локалне самоуправе и Дома здравља, који је извршио набавку кровног покривача, адаптиран је кров, а радове на реконструкцији финансирала је Општина Прибој са 1.200.000 динара. У следећој фази адаптације, планирају се радови у унутрашњости, па ће тако бити адаптирана ординација, предординација и чекаоница за пацијенте, што ће такође финансирати локална самоуправа.
Радови на замени кровне конструкције, само су прва фаза адаптације амбуланте, у циљу спречавања даљег пропадања , али и обезбеђивања услова за пружање адекватне здравствене заштите, мештанима најудаљенијих месних заједница на територији општине Прибој.