slideshow04

Општина Прибој добила саветника за област страних инвестиција и улагања

Реномирани шпански стручњак из области привлачења страних инвестиција и улагања и промовисања инвестиционих потенцијала, Марко Торес Рамос, јуче је уговором који је потписао са председником општине Прибој, постао саветник за област страних инвестиција и улагања. Преузимањем на себе послове саветовања и привлачења страних инвестиција, као и промоције општине Прибој компанијама у иностранству, Рамос ће у наредном периоду радити на стварању што повољније инвестиционе климе али и презентовању већ постојећих потенцијала за улагање.

marco torres ramos 1

Марко Торес је и пре званичног постављења за саветника за стана улагања, дао велику подршку у реализацији првог пројекта у Слободној зони Прибој, са шпанском компанијом Рефиса. Половином септембра, ова компанија ће стартовати са производњом полиестерских елемената у Слободној зони Прибој, а у том периоду се очекује потписивање уговора са још једном мањом компанијом из Шпаније, у пројекту којим такође координира г-дин Марко Торес.

Састанку у кабинету председника општине Прибој и потписивању уговора, присуствовали су и народни посланик Крсто Јањушевић, нови помоћник председника Општине за локални и економски развој Јасмин Хоџић, директор компаније "Рефиса Балкан" Зоран Марковић, директор Управе царина из Ужица Мићо Вучићевић, као и директори "Слободне зоне Прибој" и "Индустријских паркова", Милисав Шалипур и Миломир Лучић.

Послове саветовања и промоције општине Прибој, Марко Торес Рамос ће обављати без накнаде, а све у циљу стварања што повољнијег пословног амбијента у општини Прибој, која већ сада, захваљујући помоћи Владе Републике Србије, има шта да понуди потенцијалним страним инвеститорима.

marco torres ramos 2

У радној биографији Марка Тореса је велико искуство, базирано углавном на привлачењу страних компанија у земље западног Балкана. Дипломирао је на Универзитету за радне односе у Барселони, био је присутан у компанијама попут "REFISA", "UNIS LLEIDA", "SERVITES AIRCRAFT MAINTENANCE", "SERVITES RADIAL", "MEVIS" DOO, које су већ присутне у БиХ и Србији, у којима су отвориле своје погоне. Уз захвалност за несебичну подршку, челници локалне самоуправе у Прибоју констатовали су да ће се, ангажовањем једног оваквог стручњака за интересе општине Прибој и њених грађана, као и економски развој у будућности, отворити једно потпуно ново поглавље у граду, који је одувек важио за индустријски.