slideshow04

Посао за 67 лица: Промоција Програма јавних радова 2016

Данас су у малој сали Дома културе, на свечаном уручивању уговора, уговоре о ангажовању на четири месеца у оквиру Програма јавних радова 2016, добила незапослена и теже запошљива лица са евиденције Националне службе за запошљавање. Свих 67 лица у наредном периоду, биће ангажовани на јавним радовима у некој од јавних установа као извођачу радова, који за циљ има да допринесе остварењу одређеног јавног друштвеног интереса.

javni radovi 2016 1

Осим представника извођача радова и лица која ће бити ангажована у наредном четворомесечном периоду, свечаном уручивању уговора присуствовала је директорка Филијале НСЗ у Пријепољу, Ана Пејовић и у име локалне самоуправе, помоћник председника Општине за локални и економски развој, Јасмин Хоџић.

Јавни радови су мера активне политике запошљавања коју организује Национална служба за запошљавање, у складу са Националним акционим планом запошљавања за 2016. годину, у циљу радног ангажовања првенствено теже запошљивих незапослених лица и незапослених у стању социјалне потребе, очувања и унапређења радних способности незапослених, као и ради остваривања одређеног друштвеног интереса. Приоритет приликом укључивања у јавне радове имају вишкови запослених са евиденције Националне службе. За Програм јавних радова 2016, издвојено је 8.649.394,26 динара, од чега је кофинансирање општине Прибој око 5 милиона динара.

Овогодишњи јавни радови, као једна од мера запошљавања, углавном су базирани на делатностима одржавања и обнављања јавне инфраструктуре, одржавања и заштите животне средине и природе, али и социјалним, хуманитарним и културним делатностима.

javni radovi 2016 2

Како је рекао помоћник председника Општине, Јасмин Хоџић, ово је наставак добре сарадње са Националном службом за запошљавање, али и добар пример инклузије за теже запошљива лица са евиденције НСЗ, који ће добити прилику да раде и стекну одређена знања и вештине. Ово није последњи корак у давању подстицаја запошљавању у овој години, обзиром на додатних 20 милиона подстицаја локалним привредницима, који су опредељени данашњим ребалансом буџета, рекао је Хоџић.

Директорка Филијале НСЗ у Пријепољу, Ана Пејовић, честитала је свим агажованима и захвалила се на доброј и успешној сарадњи са локалном самоуправом у Прибоју.

Јавне радове у наредна четири месеца спроводиће Туристичка организација Прибој, Индустријски паркови доо, ЈКП "Услуга", Удружење грађана "Глас Прибоја", Здравствени центар Ужице са четири јавна рада и Дирекција за изградњу Прибоја, за шта је укупно ангажовано на територији општине Прибој 67 лица.