slideshow04

Прибој без дочека Нове 2017. године: Новац преусмерен корисницима услуга Центра за социјални рад

Пракса локалне самоуправе у Прибоју, преусмеравања новца за свечарење у сврхе где је потребнији, ове године осим за Дан општине Прибој, биће настављена тако што Општина и Туристичка организација Прибој, неће организовати дочек Нове 2017. године, већ ће тај новац преусмерити Центру за социјални рад.

На предлог председника Општине, одустало се од дочека Нове 2017. године на Тргу, а средства у износу од 400.000 динара ће највероватније бити опредељена за организовање летовања социјално угроженој деци и особама са инвалидитетом.

Новац који ће посредством Центра за социјални рад отићи у хуманије и потребније сврхе, биће искоришћен у складу са објективним потребама корисника социјалне помоћи. Подсећања ради, захваљујући уштедама ове врсте, овог лета је 55 малишана из материјално угрожених породица први пут летовало на мору, у општинском одмаралишту у Сутомору.

Општина Прибој захваљујући уштедама и преусмеравању новца онде где је објективно био најпотребнији, уместо у свечарење, до сада је новац преусмеравала и у секторе здравства и образовања, а у 2016. години у социјалну заштиту и побољшање услова живота материјално најугроженијих суграђана, корисника социјалне помоћи Центра за социјални рад.

sutomore-prva-smena