slideshow04

Oдржан Сајам ЕУ пројеката „ЕУ и Србија на делу“

Сајам ЕУ пројеката „ЕУ и Србија на делу“ на ком је представљен део досадашње подршке Европске уније југоисточној Србији, одржан је јуче у спортској хали „Кеј“ у Пироту у организацији Делегације ЕУ у Србији, Канцеларије за европске интеграције Владе РС и Града Пирота.

sajam eu i srbija na delu 1

На Сајму су додељени сертификати о донацији за 14 општина овог региона које ће, уз финансијску подршку ЕУ и Владе Републике Србије вредну преко три милиона евра, у наредном периоду спроводити инфраструктурне пројекте, у оквиру развојног програма Европски ПРОГРЕС, међу којима је и општина Прибој са пројектом реконструкције јавне расвете у општини Прибој. Овим пројектом предвиђена је замена старе расвете новим ЛЕД сијалицама, у целом урбаном подручју, за шта је уговор потписан 26. маја ове године. Сертификат о донацији за општину Прибој примио је председник Општине, Лазар Рвовић.


Сајам ЕУ пројеката отворили су Ксенија Миленковић, вршилац дужности директора Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије, Оскар Бенедикт, вршилац дужности шефа Делегације ЕУ у Србији, градоначелник Пирота Владан Васић и Радко Влајков, амбасадор Бугарске.

На Сајму ЕУ пројеката представљено је више од 40 активних пројеката које финансијски подржава ЕУ у овом делу Србије. Најзаступљенији су били пројекти прекограничне сарадње са Бугарском као и они који су део програма Европски ПРОГРЕС, по ком је овај крај и препознатљив али су грађани могли да се информишу и о облицима подршке ЕУ малим и средњим предузећима, унапређењу запошљавања, помоћи социјално угроженим категориијама и другим примерима помоћи.


Сајам ЕУ пројеката „ЕУ и Србија на делу“ , четврти по реду, је манифестација коју заједно организују Делегација ЕУ у Србији и Канцеларија за европске интеграције Владе РС уз подршку локалних самоуправа у којима се Сајам одржава. До сада су овакве манифестације одржане у Београду, Нишу и Зрењанину.

Извор: http://www.seio.gov.rs

sajam eu i srbija na delu 2