slideshow04

Почеле 54. МОСИ игре у Пљевљима

Јуче су почеле 54. по реду Међуопштинске спортске игре у Пљевљима, које ће трајати до недеље, 9.јула. Хиљаде спортиста из преко 30 општина са тромеђе Србије, БиХ и Црне Горе, такмичиће се за медаље и што боље резултате, а међу њима и 168 спортиста из Прибоја.

Међуопштинске омладинске спортске игре, скраћено МОСИ је спортско такмичење за младе спортисте из три земље, то јест из општина са тромеђе Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије које се одржава сваке године. Прве МОСИ су одигране 1954. године, а Општина Прибој је један од оснивача и иницијатора МОСИ у Пријепољу 1954. године, тако што су их организовали студенти Прибоја, Пријепоља и Нове Вароши, под називом Студентске игре. Прибој је град са дугом спортском традицијом и највише успеха на МОСИ играма међу учесницима, а чак једанест пута је завршио игре као победник у свеукупном пласману, а шест пута је био успешан домаћин игара. Последњи пут домаћин је био 2004. године, док ће бити организатор и наредних 55. МОСИ игара.

Општина Прибој поседује сву неопходну спортску инфраструктуру, смештајне и угоститељске капацитете који омогућавају организацију великих и масовних спортских манифестација, а до организације следећих МОСИ игара, прибојски спортисти ће се потрудити да остваре што боље резултате.

54 mosi pljevlja