slideshow04

Почињу радови на изградњи Рибарског насеља на Потпећком језеру

Захваљујући пројекту "Рибарско насеље на Потпећком језеру", са којим је Туристичка организација Прибој конкурисала код Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Прибој ће ускоро добити уређено рибарско насеље на обали Потпећког језера. Радови на изградњи овог туристичког комплекса почеће званично сутра, 28. септембра, након чега ће активни риболовци и сви љубитељи овог спорта и ове врсте туризма добити својеврсну туристичку атракцију у овом делу Србије.

ribarsko naselje pocetak gradnje

На тендеру који је Туристичка организација Прибој расписала за изградњу овог комплекса, посао је добило предузеће Г.Р. "Ровчанин Инжењеринг" д.о.о. из Пријепоља, а вредност радова је 4.663.890 динара са ПДВ-ом, након одлуке о додели уговора која је донета 11. септембра. Предвиђени рок за изградњу овог насеља је 50 календарских дана, тако да нас ова туристичка атракција већ у новембру очекује на обали Потпећког језера.

У првој фази изградње предвиђено је уређење простора, изградња бунгалова за смештај и пратећег мобилијара, као и уређење рибарских стаза. Припремним земљаним радовима биће очишћен простор предвиђен за градњу рибарског насеља, формиран темељ за планиране објекте и насут терен туцаником или шљунком. Реч је о монтажним конструкцијама, а у оквиру насеља пројектом је планирана изградња четири бунгалова, отворени шанк, тоалет са тушевима, два сета столова, клупа и печурки. Затим ће уследити монтажерски радови - израда и постављање монтажних објеката и отвореног шанка са предвиђеном рампом од дрвених облица, квалитетног сувог дрвета, као и постављање дрвеног сета који се састоји од стола и клупа. Предвиђено је и постављање стубне расвете за камп насеље, као и формирање дренажног канала око рибарског насеља. До Рибарског насеља ће бити доведена струја и вода, што је најскупљи део ове инвестиције.

Изградњом Рибарског насеља на Потпећком језеру биће обогаћена туристичка понуда Прибоја, а грађани ће добити место за окупљање риболоваца и љубитеља боравка у природи.

ribarsko naselje potpec