slideshow04

Краљица спортова у пуном сјају на отварању 55. МОСИ Прибој 2018

Прибој као један од најјачих атлетских центара деценијама уназад, напокон је на отварању 55. МОСИ добио тартан стазу каква му и доликује. Новоизграђену стазу је отворио директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић, уједно доделивши и прве медаље на Играма.

mosi 2018 slobodan brankovic

Прави атлетски празник у Прибоју уследио је након трка на 800 метара жене и 1.500 мушкарци, где су се на једном месту на новој стази нашли, Слободан Бранковић и прибојски ветерани, најуспешнији учесник МОСИ свих времена Владан Анђушић -„прибојски Карл Луис“, Александар Дамјановић, Милан Ђуровић, Љубиша Раовић, као водитељ непревазићени Рале Симић и актуелни шампиони Амела Терзић, Теодора Симовић, Марија Стамболић, Елзан Бибић, Немања Церовац и други. Посебно је био дирљив тренутак за све када је Амела Терзић поклонила своју значку са Олимпијаде тренерској легенди Владу Пивљанину.

Уз ревијални карактер и емотивни тренутак за велику породицу прибојских атлетичара, прве две диципине на Играма су донеле изузетне трке и најаву озбиљних борби на предстојећем првенству Србије у Крушевцу. У трци на 800 метара за жене, виђена су ретка два дуела за прво и друго и треће и четврто место. Од старта трке Амела Терзић и Марија Стамболић су се смењивале у вођству, да би Амела у свом стилу на половини кривине пред циљну раван, кренула у незадрживом ритму ка првом злату на МОСИ. Сребро је припало изванредној Марији Стамболић из екипе Ивањице а борбу за треће место је добила у поседњих 10 метара, Катарина Лемез над Теодором Симовић. У првој трци мушког дела програм на МОСИ на 1.500 метара дуел Елзана Бибића и Немање Церовца донео је узбудљив дуел који је Елзан добио у последњих 50 метара. Бронзана медаља је припала Стефану Ђуковићу из екипе Сокоца.

amela terzic i vlade pivljanin