slideshow04

Донација Амбасаде Јапана прибојском здравству у вредности од 77.000 евра

Влада Јапана обезбедила је средства у висини од 77.000 €, за набавку ендоскопа и једног амбулантног возила за потребе Опште болнице Прибој и Дома здравља. Председник општине Прибој Лазар Рвовић, потписао је данас уговор на свечаности у Амбасади Јапана, који подразумева суфинансирање Општине у износу од 12.000 €, тако да је укупна вредност опреме намењене прибојском здравству 89.000 €.

Пројектом унапређења здравствене заштите у прибојској општини, а који финансира Амбасада Јапана, Општа болница у Прибоју добиће ендовидео опрему а Дом здравља санитетско возило Фолксваген 4×4 t6.

Укључујући ове грантове, укупан износ јапанске помоћи кроз пројекте за основне потребе становништва (ПОПОС) у Србији од 1999. године, износи преко 13.4 милиона евра. Укупан износ јапанске помоћи Србији у току истог периода премашује 507 милиона евра. Пројекти за основне потребе становништва, донације, попут донације прибојском здравству, имају за циљ да подрже социјални развој становништва и унапреде његове основне потребе.

donacija japanske ambasade1

donacija japanske ambasade2