slideshow04

Очишћено Потпећко језеро

Прибој се међу првим општинама у Србији прукључио еколошкој акцији листа Блиц "Оцистимо реке и језера". Акција је реализована у среду, 26.јуна, када је са Потпећког језера уклоњено преко 50 кубика плутајућег отпада.

Акцијом је координирао Еко тим, који је општина Прибој формирала пре само 7 дана, а уцешће су узели и представници ЈКП "Услуга", ТО Прибој, еколошка удружења Јастреб и Примус, женска репрезентација Србије у рафтингу клуба "Еко Лим, чланови КЗМ Прибој, представници Спортског савеза, планинари, рибари, чланови РВИ и ППБ Прибој, као и љубитељи природе, који су се самоинуцијатвно прикљуцили овој еколошкој акцији.

Циљ акције је био да се очисти Потпећко језеро и рибарска стаза, али и да се пре свега утиче на подизање еколошке свести, како насих суграђана, још више наших комшија узводно, који неконтролисано загађују отпадом жилу куцавицу овог краја, али и користе депоније на самој обали Лима.

Ова акција је само једна у низу заштите здраве животне средине, у овом случају реке Лим, јер се већ реализују пројекти прекограничне сарадње прибојских јавних предузеца. До краја године биће реализован и пројекат УГ "Јастреб" на постављању Еко мреже, чиме ће се зауставити долазак плутајућег отпада на Потпећко језеро.

ciscenje jezera 2019