slideshow04

Општина Прибој организовала трећу поделу аутоседишта за децу

Општина Прибој кроз Савет за безбедност саобраћаја, организовала је у четвртак 28. јуна трећу по реду поделу аутоседишта за децу. До сада је подељено укупно 120 заштитник аутосистема за децу у возилу, од чега је Општина финансирала поделу 100, а Агенција за безбедност саобраћаја 20. Трећу поделу од 80 аутоседишта финансирала је у потпуности Општина Прибој.

Сви родитељи који су се јавили по трећем јавном позиву, а испуњавали су већину општих услова, прошли су теоријску обуку, као и практичну обуку о постављању аутоседишта у возилу. Предавање и едукацију одржале су Маријана Јовановић и Марина Спасић из Центра за промоцију безбедности саобраћаја. Оне су констатовале да је Савет за безбедност саобраћаја општине Прибој, један од ретких у Србији који врши набавку заштитиних система за децу у овим количинама и који улаже у едукацију учесника у саобраћају.

Председник Савета за безбедност саобраћаја и члан Општинског већа задужен за овај ресор, Драго Дробњаковић, рекао је да је сваки спашен дечји живот нешто што нема цену и да циљ Савета јесте да и у томе помогне превентивно родитељима.

Општина Прибој кроз рад Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој планира и у будућности поделу аутоседишта за децу, као и превентивне и едукативне активности, како за децу и родитеље, тако и за друге учеснике у саобраћају.

podela auto sedista 2019