slideshow04

Деца из Прибоја у Загребу

Велика породица Спортксих игара младих богатија је за још једног спортског амбасадора што је у уторак, 10. децембра, на свечаности у Загребу постао председник УЕФА Александар Чеферин.

Церемонији су присуствовали представници државних органа, спортских радника и градова чланова СИМ-а из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије, као и спортске легенде Предраг Мијатовић, Ћиро Блажевић, Давор Шукер, Жарко Зечевић, Жељко Танасковић и други.

Посебна част да представљају Србију на овој свечаности припала је деци из Прибоја која су због свог фер плеј односа и учешћа у овогодишњим Играма заслужила ово признање. Захваљујући се деци и СС Прибоја што су увеличали овај репрезентативни догађај, председница СИМ-а Србија Ивана Јовановић је истакла: "Поносна сам на нашу децу која су део СИМ породице која је на Играма прошле године окупиле више од 200.000 младих из три државе што их чини највећом аматерском спортском манифестацијом у Европи. Добра сарадња СИМ-а и градова учесника Игара из Србије су гарант да ћемо сваке године окупљати све већи број наше деце и кроз афирмацију спорта, толеранције и дружења помоћи да имају сретно и здраво одрастање" - рекла је Јовановић.

Према јединственом утиску 10-оро малишана из Прибоја, узраста од 7 до 14 година, било је ово за њих незаборавно искуство у Загребу где су упознали град, дружили се са својим вршњацима из Бихаћа и Загреба и имали прилики да виде и упознају велики број светски познатих спортиста и спортских радника.

deca iz priboja u zagrebu