slideshow04

Проглашени најбољи у прибојском спорту за 2019. годину

Спортски савез Прибоја, на пригодној свечаности у петак, 24. јануара, прогласио је најбоље у прибојском спорту за 2019.годину, уручио признања и новчане награде.

Спортска породица Прибоја броји 22 клуба и удружења, а протекла година била је успешна и за  спортисте и за  клубове. Најбољима по оцени Спортског савеза  припале су  заслужене награде и признања. Награде су уручили Борис Мрдовић, председник СО Прибој и Филип Комарица, председник Спортског савеза нашег града.

sportski savez dodela nagrada 2019

Атлетичарка Јана Драгутиновић, члан АК ФАП, најбољи је спортиста Прибоја за 2019. годину.

Јана Драгутиновић је истински драгуљ и прибојске и српске атлетике, али и предводник нове сјајне генерације краљице спортова у Прибоју. Јана је млада спортисткиња, јуниорка, наступа у троскоку и скоку у даљ, али и спринтерскиим дисциплинама. Већ је стигла и до репрезентације Србије, учесник је Балканијаде за јуниоре, првак Србије за млађе и старије јуниоре у троскоку и скоку у даљ, а у истим дисциплинама победила је и на Купу Србије за млађе јуниоре. На 56. МОСИ на Сокоцу, у троскоку је освојила сребро, а у скоку у даљ бронзану медаљу, којом се окитила и у штафети 4 x 100 метара.

Да имамо преспективне такмичаре потврђује и одлука да се за најбољег младог спортисту ове године доделе две плакете. Каратиста Тарик Алић освојио је у овој сезони чак 32 медаље, а млади атлетичар Бењамин Кокор у трци на 60 метара био трећи и на државном првенству Спортских игара младих у Новом Саду и на завршном такмичењу СИМ-а у Сплиту.

Најбољи спортски колектив у 2019. години без дилеме је Рафтинг клуб „Еко – Лим“, чије су девојке прваци Србије и шампионке Европе са првенства у Бања Луци, док је мушка екипа имала запажене наступе на многим такмичењима. Клуб је био и успешан организатор европског Купа у Прибоју.

Тренер године је Љубиша Раовић, тренер у АК ФАП, који је у протеклој години остварио одличне резултате и оформио школу атлетике.

За допринос развоју школског спорта награђен је професор физичког васпитања Владица Радовић.

Спортски радник године је велико име прибојског рукомета Славиша Лаковић, актуелни тренер суперлигаша Спартака из Суботице и члан тројне комисије која руководи РК Прибој.

Најуспешнији спортиста Прибоја, који наступа ван територије наше општине и ове године је рукометашица Жељка Николић, члан румунске Крајове и репрезентације Србије, у чијем је дресу била једна од најбољих играчица на, крајем године одржаном Светском првенству.

Плакете за афирмацију спорта у Прибоју добили су фудбалер Мустафа Уфко Хасанагић, некадашњи голгетер ФАП-а и београдског Партизана, учесник финала Лиге шампиона, затим кошаркаш Милета Лисица, бивши играч прибојског Полиестера и двоструки шампион државе са Црвеном звездом, рукометаш Ћазим Делић, играч прибојског ФАП-а из прволигашких дана и одбојкашица Белма Јуковић-Хајдарагић, члан чувене екипе прибојских одбојкашица, које су за две године стигле и до Прве савезне лиге.

Постхумно Плакете за животно дело додељене су неуморним спортским радницима Александру Ацку Костићу, дугогодишњем секретару СОФК-е и врсном организатору и Владу Пивљанину, бившем атлетичару и атлетском тренеру, преко 25 репрезентативаца из Прибоја и учитеља бројних шампиона овог града.

Најбољи параспортиста је Шефкет Кријешторац, свестрани спортиста и освајач пехара и медаља са бројних такмичења.

Захвалнице за допринос развоју прибојског спорта и у прошлој години припале су Спортском савезу Србије, Спортским играма младих, људима добре воље и предузетницима, као и медијима из нашег и суседних градова.

У име награђених захвалио се Дејан Пузовић, председник најсупешнијег спортског колектива у прошлој години у Прибоју, Рафтинг клуба Еко - Лим.