slideshow04

Потписан уговор о организацији Центра за обуку радника занатских делатности у Слободној зони Прибој

У Слободној зони Прибој 5.фебруара потписан је Уговор о организацији Центра за обуку радника занатских делатности, који ће прекфалификацијом, уз теоретски и практични рад, стећи нову квалификацију, за рад у некој од компанија, које су већ изразиле потребу за новом и квалификованом радном снагом.

Потписивање тројног уговора обављено је у Управној згради Слободне зоне, а уговор су потписали у име општине Прибој Саша Василић, заменик председника општине Прибој, у име Индустријских паркова Прибој, директор Миломир Лучић и Едита Кордић, директор фирме „Дам проџетс“, која ће инвестирати у опрему и руководити овим Центром, у коме већ 15 полазника обавља теоретску наставу и едукацију за будуће вариоце.

slobodna zona potpisivanje

Индустријски паркови доо Прибој ће обезбедити простор у Слободној зони, који ће бесплатно на две године уступити фирми „Дам проџетс“, а општина Прибој се овим уговором обавезала да опреми простор за будући Центар за обуку радника машинске струке.

"Ми смо као локална самоуправа поносни што можемо данас да подржимо једну овакву идеју, иначе инвеститора у нашој Зони и дамо свој допринос у стварању услова, да наши суграђани додатном обуком пронађу своја адекватна радна места, а постојећи и долазећи инвеститори у наш град и Слободну зону Прибој, квалификоване раднике.", рекао је заменик председника општине Саша Василић.

Он је том приликом закључио да ће на овај начин специјализовани кадрови бити и боље плаћени, што ће директно подићи животни стандард њихових породица.

Обука ће бити бесплатна за све раднике машинске струке са средњом стручном спремом, као што су вариоци, бравари, лимари и остала дефицитарна занимања, пре свега занатске струке, а многи од њих, овом преквалификацијом моћи ће себи и да обезбеде радно место у овој или сличним компанијама. Опремање и почетак рада Центра за обуку радника занатских делатности очекује се у најскорије време.