slideshow04

Одржана 24.седница Скупштине општине Прибој

Одборници Скупштине општине Прибој на свом 24.заседању у овом сазиву, у четвртак, 5.марта 2020.године, донели су неколико важних одлука, прихватили извештаје о раду у прошлој години Општинске управе Прибој и јавних установа и донели бројна кадровска решења, од Општинске изборне комисије до управних, надзорних и школских одбора, институција који су корисници буџетских средстава.

Локални парламент једногласно је донео одлуку о формирању Центра за развој услуга социјалне заштите, који ће пружати пет досадашњих социјалних услуга, као и две нове услуге, у складу са новим Законом о социјалној заштити. У питању су услуге Дневног боравка за стара лица, Дневни боравак за децу са тешкоћама у развоју, Помоћ у кући за одрасла и стара лица, Прихватилиште за жртве породичног насиља, Становање уз подршку за младе који се осамостаљују, Лични пратилац детета и Друге услуге социјалне заштите.

24 sednica SO Priboj

Средства за рад новоосновне социјалне установе локалног карактера планирана су у општинском буџету,а вршилац дужности директора будућег Центра за развој социјалних услуга је Мирослав Никитовић, дипломирани социјални радник.

Представници народа у локалном парламенту, усвојили су и Одлуку о Спортским играма младих школског узраста, као спортској манифестацији од значаја за општину Прибој.Ради се о највећој манифестацији аматерског спорта у Европи, којој је Прибој прошле године био успешан домаћин, а потенцијални смо кандидати за Генерално отварање Игара. Међу 25 градова поново ћемо бити домаћини младима овог дела Србије, 24.априла.

Одборници Скупштине општине Прибој прихватили су и извештаје о раду за протеклу годину буџетских корисника, од Општинске управе Прибој до јавних установа - Центра за социјални рад, Завичајног музеја, Градске библиотеке, Дома културе „Пиво Караматијевић“ и Спортског центра Прибој.

Скупштина општине Прибој, на свом претпоследњем заседању, донела је решење о постављењу Јелене Пријовић за Општинског правобраниоца општине Прибој,која је ту функцију обављала и у претходном периоду.

Због истека мандата, локални парламент је донео и решења и о именовању нових чланова управних и надзорних одбора јавних установа, као и чланова школских одбора у свим школама на територији општине Прибој.

У сусрет предстојећим изборима одборници СО Прибој донели су и решење о именовању чланова Општинске изборне комисије у сталном саставу.

Председник ОИК и даље ће бити Радош Крушкоња, дипломирани правник,а заменик Анка Петрић, такође дипломирани правник.

За секретара Општинске изборне комисије именован је Ђорђе Дујовић, а његов заменик биће Милица Дробњаковић, обоје дипломирани правници.

До истека мандата одборницима у овом сазиву, планирана је још једна седница Скупштине општине Прибој.