banner telefoni naslovna

При крају радови на Регионалном иновационом стартап центру

Како је и планирано, грађевински радови на опремању Регионалног иновационог стартап центра у Прибоју приводе се крају. Да није било ситуације са епидемијом коронавируса и увођења ванредног стања у нашој земљи, радови би били завршени до 9.априла, како је било и прецизирано уговором – истиче Вељко Бојовић, из ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој.

Простор од 550 квадрата у Дому културе у изградњи у Новом Прибоју, грађевински је потпуно заокружен и сада се добро виде све контуре будућег Иновационог стартап центра у нашем граду. Због епидемије коронавируса и увођења ванредног стања и немогућности доласка у Прибој, извођач је за највећи део послова ангажовао прибојске фирме, па тако ових дана завршне занатске радове изводе радници фирме „Вучкомонт“ . Они тренутно раде на постављању подне керамике и молерским радовима, поштујући прописане мере, па се послови изводе у одвојеним просторијама и уз обавезну заштитну опрему – истиче власник ове фирме, Горан Вучићевић.

pri kraju radovi startap

Подсетимо, извршено је преграђивање простора будућег стартап центра, формиране су просторије према пројекту, постављена спољна столарија, уграђене хидро, електро и топловодне инсталације, постављена термоизолација, опремљени су и мокри чворови. Преостаје постављање санитарија и унутрашње столарије, а урађена је и приступна рампа за инвалиде. Према речима Вељка Бојовића из ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибоја, зависно од врсте посла урађено је од 80 до 95 одсто послова. Иако се ради смањеним интензитетом, радови ће бити ускоро готови, а пуштање у рад Иновационог стартап центра у Прибоју планира се након завршетка ванредног стања.

Будући Регионални иновациони стартап центар у Прибоју имаће све услове за добар рад, оснивање и покретање сопственог бизниса будућих прибојских предузетника, али и њихово умрежавање са инжењерима из Србије, Европе и света. Стартап центар располагаће са потребним конференцијским салама, канцеларијама за састанке, али и главном салом у којој ће бити инсталирано 25 радних јединица, уз најбржи интернет у Прибоју.

Подсетимо, Регионални иновациони стартап центар у нашем граду финансира Министарство за иновације и технолошки развој Републике Србије, уз учешће локалне самоуправе. Укупна вредност инвестиције је преко 50 милиона динара.