slideshow04

Нови изглед Пање Главе

У приградском насељу Прибоја, Пања Глава, овог лета урађено је много на побољшању путне инфраструктуре, стварању бољих услова за спортисте, рекреативце али и љубитеље природе.

На предивној коти одакле се као на длану виде оба дела Прибоја, на својеврсном видиковцу, који је обрастао боровом шумом, изграђен је спортски терен за фудбал или кошарку, али постављен и парковски мобилијар за најмлађе, као и клупе за одмор у природи.

panja glava asfalt

Индивидуалну стамбену изградњу Пање Главе није својевремено, у довољној мери, пратила комунална инфраструктура, а тек друштвена надградња. Без обзира на последице транзиције, ово је и даље живо насеље, где има и доста младих, па локална самоуправа последњих година чини напоре, да доста реалних, животних и пре свега комуналних потреба реши.

Тако је горњи део овог приградског насеља, односно кракови улице Партизански пут, овог лета ревитализован са око 1300 квадрата новог асфалта, а асфалтном масом пресвучено је и нових 140 метара пута, чиме се у овом делу насеља избегава досадашњи успон и ствара могућност чак и кружног пута за Нови или Стари Прибој. Средства и за ову инвестицију обезбедила је општина Прибој.

panja glava igraliste

Пања Глава је и насеље и узвишење и брдо и планина, са бујном четинарском шумом. Овде су некада организована и скијашка такмичења, а преко ове коте, житељи Прибоја су својевремено и добили први сигнал националне телевизије, ТВ Београд, па РТС, касније и мобилних оператера, а од овог лета, захваљујући разумевању локалне самоуправе, остварен је дугогодишњи сан многих генерација. Пања Глава постала и истински видиковац и место за одмор и рекреацију. За љубитеље природе и свежег ваздуха, постављене су клупе и столови за одмор, за малишане ту је парковски мобилијар, а за спортисте и рекреативце изграђен је и спортски терен, за мали фудбал, кошарку, одбојку или рукомет.

Пања Глава, досадашње излетиште и предиван видиковац, сада је прилично уређен простор за одмор, рекреацију и уживање.