slideshow04

Донација медицинске опреме и нови медицински радници у прибојском здравству

Прилично тешка епидемиолошка ситуација у општини Прибој, која улази у четврту седмицу, покренула је велики број појединаца и организација да својим донацијама помогну прибојском здравству у борби са Covidom 19. Многи од њих нису желели да се та њихова хуманост и солидарност јавно истиче.

Један од таквих донатора је и Компанија ХИДРО-ТАН д.о.о., која је,у петак 24.јула, испоручила мобилни аспиратор и ЕКГ апарат за службу Хитне помоћи прибојског Дома здравља.

donacija medicinske opreme 1

"Морамо нагласити, да упркос њиховом захтеву да не буду медијски експонирани, осећамо моралну обавезу да се макар јавно захвалимо фирми ХИДРО-ТАН, која је донирала вредне медицинске апарате у виду 12-то каналног ЕКГ апарата и мобилног аспиратора. Нарочито желимо да истакнемо вишегодишњу сарадњу са ХИДРО-ТАН-ом, који су и пре епидемије, у више наврата, донирали вредну опрему за наше здравствене установе, а од почетка пандемије већ други пут, уз договор са нама, обезбеђују потребну опрему и заштитни материјал.", рекао је др Владимир Милинковић, директор Дома здравља Прибој.

Након проглашења Ванредне ситуације 06.јула 2020.године, Штаб за ванредне ситуације општине Прибој донео је и одлуку о ангажовању 10 медицинских сестара и техничара о трошку локалне самоуправе, као један од свакодневних видова помоћи прибојском здравству, док су у петак, 24.јула са радом почела и два возача санитета, које је такође ангажовала општина Прибој.

donacija medicinske opreme 2