slideshow04

Одржана прва седница Општинског већа

Након конституисања локалне власти, у понедељак 31.августа, одржана је прва седница Општинског већа у новом саставу. Седницом је председавао председник oпштине Прибој, Лазар Рвовић, а поред чланова овог извршног органа Општине, седници су присуствовали и председник СО Прибој Борис Мрдовић, начелник Општинске управе Ђорђе Дујовић, као и помоћник председника за туризам Миралем Гогалић.

Председник општине Прибој, упознао је чланове Општинског већа са ресорима за које ће бити задужени у овом мандату.

opstinsko vece 2020 prva sednica

Заменик председника општине Прибој Саша Василић и даље ће предводити пројектне тимове и имати координацију са Канцеларијом за јавна улагања Владе Србије, где се у наредном периоду очекује реализација значајних капиталних инвестиција за нашу локалну самоуправу.

Већник Ненад Пенезић и даље ће бити задужен за просвету и културу и обављаће функцију координације и контроле над радом институција у овој области, појачати њихову међусобну сарадњу, како свих школа и вртића, тако и културних установа у нашем граду.

Др Јасмино Тоскић, по природи свог посла, биће задужен за здравство, где се у овом мандатном периоду очекују велике инвестиције, односно реконструкције прибојских здравствених установа, а значајан допринос овог већника очекује се и у координацији са Здравственим центром Ужице, али и ресорним министарством.

Драго Дробњаковић и даље ће бити задужен за саобраћај и комуналну хигијену. Наставиће се започете активности кроз Савет за безбедност саобраћаја, а један од првих задатака биће организација превоза ђака, али и организација јавног превоза, као у градском тако и сеоском подручју општине Прибој. Значајна улога овог већника биће и у кординацији и контроли рада ЈКП Услуга, како би ово предузеће што ефикасније, а у интересу грађана, обављало своју поверену комуналну функцију.

Вујадин Радовић, као успешан предузетник биће задужен за привреду и приватно предузетништва, као и рад месних заједница, где се очекује и спровођење избора.

Јасмин Хаџовић водиће рачуна о социјалној заштити и хуманитарном раду, а биће задужен и за координацију рада са невладиним организацијама.

Већник Новко Пријовић, биће као и до сада, задужен за буџет и финансије.

Драган Љељен и даље ће бити задужен за информисање и медијску промоцију свих ресурса општине Прибој, а кроз рурални развој, биће задужен, пре свега за инфраструктуре радове на терену, где ће координирати и контролисати активности бивше Дирекције, односно ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој, како би планиране активности биле адекватно реализован, имајући у виду њихову оправданост и већ усклађене приоритете.

Општинско веће општине Прибој, као и неколико година уназад, донело је одлуку о новчаном награђивању свих 152 првака у општини Прибој, од по 10 хиљада динара, као искрену честитку и ђацима али и њиховим родитељима за успешан почетак школовања. Новчане награде већ трећу годину биће додељене и за 15 ђака првака из братске општине Прилужје на Косову и Метохији.

Чланови већа општине Прибој, на данашњој седници, прихватили су и Правилник о ближем уређивању поступка јавне набавке, затим набавки на које се закон не примењује и набавки друштвених и других посебних услуга.

Под текућим питањима, прибојски већници разматрали су захтеве помоћи за лечење наших суграђана, као и захтеве из социјалне проблематике, а нова седница Општинског већа општине Прибој, очекује се већ за десетак дана.