slideshow04

Делегација Војске Србије посетила Прибој

Делегација Војске Србије, коју су предводили начелник Оперативне управе Генералштаба Војске Србије генерал - мајор Желимир Глишовић и командант 2.бригаде Копнене војске бригадни генерал Жељко Кузмановић, посетила је данас Прибој, где су са председником општине Лазаром Рвовићем, разговарали о стварању услова за размештај брдско-планинског батаљона, чије је формирање наредио председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић.

Висока делегација Војске Србије са домаћином, председником општине Прибој, обишла је потенцијалне локације за размештање војне јединице у Прибоју и изразила задовољство стањем на терену. Разматрају се више локација, о чему ће, сагледавајући све неопходне параметре, коначну одлуку и заједнички донети, надлежни у Војсци Србије са руководством Републике Србије.

vojska srbije poseta priboju 2020

Подсетимо, по истом питању, Прибој је, крајем маја, посетио и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

И приликом данашње посете, оцењено је, да ће, осим развоја способности за извођење борбених дејстава у брдско-планинским условима, због чега се формира овa јединица, повратак Војске Србије у Прибој, допринети и економском развоју целог краја, кроз запошљавање више стотина младих, у новоформираном батаљону.