slideshow04

Реконструисана фискултурна сала у ОШ "Бранко Радичевић"

Са почетком нове школске године ђаци и запослени у најстаријој градској школи у Прибоју, ОШ „Бранко Радичевић“, у старом делу града, добили су на употребу потпуно реконструисану и савремено опремљену фискултурну салу.

Ова сала је изграђена 70-их година прошлог века и тада је била једна од најопремљенијих у прибојској општини, али и Златиборском округу. Након деценија коришћења, зуб времена је учинио своје, па последњих година и није била у функцији, а часове физичког васпитања ученици су одржавали у холу или дворишту школе.

fiskulturna sala os branko radicevic

Фискултурна сала сада је заблистала у потпуно новом руху. Промењена је фасада, кров, столарија, зидови, подови, реконструисани су тоалети и свлачионице, урађена и справарница и набављена сва потребна опрема и спортски реквизити, како за појединачне тако и за екипне спортове, од фудбала, рукомета, кошарке и одбојке, до атлетике и гимнастике. Тако сада преко 300 ученика школе, али и професори физичке културе, напокон, поново имају одличне услове за рад и извођење наставе физичког васпитања, али и спортска надметања ученика.

Фискултурна сала у ОШ "Бранко Радичевић" обновљена је кроз Пројекат реконструкције Европске уније, преко развојног програма EUPRO, а у партнерству са Владом Републике Србије. Европска унија финансирала је овај пројекат са непуних 75 хиљада евра, док је општина Прибој за набавку спортске опреме и реквизита издвојила 18 хиљада евра.

Извођач радова била је прибојска фирма "Декор инвест", а кроз активности доброг управљања, које се спроводе у партнерству са програмом SWISS PRO, који подржава влада Швајцарске, регулисаће се одржавање и коришћење обновљене сале.