slideshow04

Представа "Пластика" изведена у Дому културе у Прибоју

Након паузе од шест месеци, због пандемије корона вируса, на сцени Дома културе „Пиво Караматијевић“ у Прибоју, у петак 18. септембра изведена је позоришна представа „Пластика“, по тексту Стевана Копривице.

Глумице Народног позоришта, Сузана Петричевић и Нела Михаиловић, током више од сат времена, донеле су причу о богатој удовици Милини и осетљивој новинарки Катарини, које у средњим годинама одлучују да себи дају још једну шансу у животу. Обе у извесним годинама, али различитих менталитета и поднебља одакле долазе, срећу се у теретани, где покушавају да коригују своје тело, али и душу.

predstava plastika 2020

Ишчекујући пластичне операције, рекапитулирају своју прошлост. Низ погрешних одлука и горких тренутака, хероине представе зачиниле су са много хумора, чиме су наизглед тешку тему обојиле у светлије боје. Не пристајући на компромисе, оне још једном покушавају да се одупру стереотипима, не дозвољавајући да живот тек тако прође поред њих.

Обе глумице, и саме у средњим или најбољим годинама, награђене су искреним аплаузима задовољне прибојске публике, за мајсторски донету причу, испуњену хумором и детаљима свакодневног живота.

Представа је имала и поучну ноту, поготову за жене у тзв, позним годинама, које тада вапе за физичком лепотом, која неизоставно пролази, али како Нела и Сузана доносе у представи, то по њима пластика не може да надокнади.

Свако време, како оне кажу, има своју лепоту и срећа у животу долази изнутра, а не са физичким улепшавањем и хируршким интервенцијама, што је само маска, која кад тад мора да падне или да се скине – једногласно су поручиле глумачке диве Нела Михајловић и Сузана Петричевић.

Представа „Пластика“ у прибојском Дому културе изведена је уз поштовање свих епидемиолошких и заштитних мера, услед пандемије коронавируса.