slideshow04

Почела реконструкција улице "12.јануар" у Старом Прибоју

Почетком октобра почела је реконструкција водоводне мреже у улици "12.јануар" у Старом Прибоју, а све у склопу најављене комплетне реконструкције главне улице у овом делу града. У току је замена дотрајалог цевовода, који никада није мењан, и то новим, полиетиленским цевима, а тамо где је то могуће, регулисаће се и кишна канализација, као и електромрежа.

Тренутно је у захвату деоница од Бријега до старе зграде ОШ „Бранко Радичевић“, у дужини од 100 метара, а када се она заврши, радови ће се наставити на другој деоници, сличне дужине, од Бријега до Поште, како се у потпуности не би блокирао саобраћај у главној улици овог дела града.

ul 12 januar pocetak radova

У склопу комплетне реконсрукције, најпре ће се урадити замена цевовода, а потом следи и уређење коловозном застора и тротоара, главне улице у Старом Прибоју. Уместо досдашњег асфалта, улица ће бити поплочана бехатон плочама за саобраћај, док ће такође на тротоарима, бити постављене такође бехатон плоче али друге дебљине.

За реконструкцију у овој години планиран је део улице од 200 метара и ако временске прилике послуже, све би требало да буде готово за око месец дана. Радове заједнички изводе два прибојска јавна предузећа – ЈКП „Услуга“ и ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој, док је средства обезбедила општина Прибој.

Иначе, у плану је реконструкција комплетне улице "12.јануар", од раскрснице на уласку у Стари Прибој из правца Насеља, до сквера код цркве у овом делу града, укупне дужине око један километар. Радови ће бити настављени на пролеће.