slideshow04

Расписан тендер за бесплатне линије у јавном превозу Прибоја

Општина Прибој уводи новину у јавни превоз путника – бесплатне аутобуске линије. На бази потреба грађана и економске рачунице, биће уведене одређене бесплатне линије на подручју општине, тамо где је могућ аутобуски превоз.

Линије су прилагођене ученицима, радницима, житељима прибојских села, пензионерима за здравствене услуге, односно свим грађанима општине Прибој. Бесплане линије, на основу потреба грађана, предложила је општинска Комисија, која и задржава право, да на основу каснијих предлога и сугестија и путника и превозника, може извршити мање корекције на појединим линијама.

На овај начин биће враћен и одређен број некадашњих аутобуских линија, поготову према прибојским селима, које су престале да функционишу, због рентабилности, односно недовољног броја путника.

Средства за бесплатне линије, општина Прибој планирала је у свом Буџету, која је иначе до сада, као и све локалне саоуправе, имала законску обавезу да финансира превоз ученика основних школа, а значајна средства издвајана су и за бесплатан превоз пензионера преко 65 година. Поред њих, на овај начин, бесплатан превоз имаће и сви остали грађани наше општине, и то на најфрекфентнијим линијама, а све ће бити финансирано из заједничке касе – Буџета општине.

На основу закључка Општинског већа, од краја септембра, председник општине Прибој Лазар Рвовић, потписао је јуче, 24.новембра Одлуку о покретању поступка јавне набавке, која је расписана данас, трајаће 25 дана, и ако не буде неких непредвиђених околности, бесплатан јавни превоз на одређеним линијама у општини Прибој, могао би да стартује крајем текуће, или најкасније почетком наредне године.