slideshow04

Од септембра у Прибоју спортско одељење гимназије

Конкурсом за упис у средње школе 2021/2022. године Гимназији Прибој одобрено је спортско одељење. Школа ће у новој школској години, уписати 80 ученика, од чега 30 на друштвено-језичком смеру, 30 на природно-математичком и 20 у одељењу ученика са посебним способностима за спорт.

Конкурс за упис ученика у школе, ресорно министарство је објавило јуче, чиме је званично одобрено и отварање оваквог одељења у прибојској Гимназији, а из ове школе посебну захвалност упућују народном посланику Крсту Јањушевићу, за залагање поводом отварања оваквог одељења, локалној самоуправи, на челу са председником општине, Лазаром Рвовићем, председнику СО Прибој, Борису Мрдовићу и Спортском савезу општине Прибој и председнику, Филипу Комарици.

Отварањем одељења за ученике са посебним способностима за спорт, афирмише се исти, као здрав начин живота, прави се клима за развој колективног и индивидуалног спорта, а Прибоју, као граду са дугом спортском традицијом, даје позитиван импулс за развој спорта.

У Србији постоји само шест оваквих одељења, међу којима је од нове школске године и одељење у прибојској Гимназији. О детаљима уписа заинтересовани ученици биће благовремено обавештени.

Фото: Гимназија Прибој