slideshow04

Вакцинација без заказивања

Од почетка спровођења вакцинације у Прибоју Дом здравља је формирао два вакцинална пункта, за грађане који су се пријавили преко система Е-управе.

На основу инструкција Министарства здравља Републике Србије, од среде, 7.априла 2021.године, формиран је и трећи вакцинални пункт, у амбуланти у Новом Прибоју, за грађане који нису заказали термин за вакцинација, који могу доћи да се вакцинишу сваког дана у времену од 14 до 20 сати. У случају повећаног интересовања радно време овог вакциналног пункта биће продужено од 07 до 20 сати.

Да се не би стварале гужве и да би се избегло чекање, грађани могу и резервисати термин, када желе да се вакцинишу путем бројева телефона 033 /2452 577 и 033/ 2445 759. Термин за вакцинацију се може резервисати пре подне, у времену од 7 до 14 сати.

Такође, формиран је и мобилни вакцинални тим за имунизацију сеоског становништва у теренским абулантама Дома здравља, почев од 12. арпила, и то понедељком у Сјеверину, уторком у Кратову, средом у Саставцима и четвртком у Крајчиновићима.

Вакцинација у теренским амбулантама у прибојским селима планирана је у наредне три седмице, у времену од 8 до 14 сати.

Тренутно планиране седмичне потребе за општину Прибој износе 750 доза вакцина, са могућношћу повећања на основу планираних активности.