slideshow04

Креће бесплатан превоз у општини Прибој

Општина Прибој од 1.маја, уводи новину у јавни превоз путника – бесплатне аутобуске линије. На бази потреба грађана и економске рачунице, биће уведене одређене бесплатне линије на подручју општине, тамо где је могућ аутобуски превоз.

Уведене су линије у градском али и према сеоском подручју. Од локалних линија Прибој - Насеље и Болница -Прибој, до бесплатних линија према Сјеверину, Горњем Увцу, Рачи, Чемерну, Калуђеровићима, Саставцима, затим Бањи, Годином Потoку, Сувом Пољу, Брани, према Мажићима до градске депоније, као и према Крајчиновићима, Кукуровићима и Касидолима.

Тачни термини полазака и долазака на одредиште, биће истакнути наредних дана на свим полазним и долазним, као и међустаницама. Аутобуси ће бити обележени са натписом - бесплатан превоз.

Линије су прилагођене ученицима, радницима, житељима прибојских села, пензионерима, односно свим грађанима општине Прибој. Бесплатне линије, на основу потреба грађана, предложила је општинска Комисија, која и задржава право, да на основу каснијих предлога и сугестија и путника и превозника, може извршити мање корекције на појединим линијама.

На овај начин враћен је и одређен број некадашњих аутобуских линија, поготову према прибојским селима, које су престале да функционишу, због рентабилности, односно недовољног броја путника.

Средства за бесплатне линије, општина Прибој планирала је у свом Буџету, која је иначе до сада, као и све локалне самоуправе, имала законску обавезу да финансира превоз ученика основних школа, а значајна средства издвајана су и за бесплатан превоз пензионера преко 65 година.

Поред њих, на овај начин, бесплатан превоз имаће и сви остали грађани наше општине, и то на најфрекфентнијим линијама, а све ће бити финансирано из заједничке касе – Буџета општине.

На основу јавне набавке, уговор са предузећем Ес турс из Прибоја, Општина Прибој, потписала је на годину дана, а вредност уговора је 10.134.800,00 динара без ПДВ-а.

Распоред бесплатних линија и термине полазака можете погледати овде