slideshow04

Потписан уговор за уређење земљишта на ушћу Увца у Лим

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и председник општине Прибој Лазар Рвовић, потписали су 7.јула уговор о уређењу земљишта на ушћу реке Увац у реку Лим, које ће ово Министарство финансирати са 10 милиона динара. Ради се о земљишту површине једног хектра, које је тренутно неуређено и затрпано комуналним отпадом, које су, приликом повећаних водостаја, донеле воде ове две реке.

"Ово није први пројекат које Министарство финансира у општини Прибој, са којом имамо веома добру сарадњу, јер су у овој локалној самоуправи свесни значаја очувања чисте и здраве животне средине. Циљ нам је да се на месту девастираног простора, направе еко паркови или друге зелене оазе, које ће грађани моћи да користе.", истакла је министарка заштите животне средине, Ирена Вујовић.

Добијена средства од Министарства биће искоришћена за чишћење овог простора од смећа, култивисање земљишта, односно равнање увала и вртача и подизање земљаног заштитног насипа, који ће онемогућити даље плављење овог простора, а тиме и доношење новог отпада. Биће постављен и део мобилијара са клупама за предах и одмор, а поред обале биће засађене саднице тополе и врбе, како би се ојачао заштитни појас.

Рок за реализацију овог пројекта је крај новембра ове године.

Да би се простор на ушћу реке Увац у реку Лим, потпуно култивисао, на задовољство шетача, риболоваца и осталих љубитеља природе, и уредио као одмориште или излетиште, општина Прибој је урадила пројекат вредан око 25 милиона динара, па се очекује да друга фаза овог пројекта буде реализована у наредним годинама.

Фото: ПП Медиа