slideshow04

Одржана 20. седница Општинског већа

У Прибоју, у среду 4.августа, заседали су чланови Општинског већа, а на дневном реду доминирали су резултати Конкурса за израду урбанистичко-архитектонског решења центра Новог Прибоја, са идејним решењем градског трга у новом делу града.

Конкурс је, у партнерству са Инжењерском комором Србије, расписала локална самоуправа, завршен је овог пролећа, а стручна комисија, у којој су уважена и призната имена струке из наше земље, донела је одлуку о избору најбољих предлога, крајем јуна.

На седници Општинског већа утврђене су и новчане награде, за изабрана решења.

Прва награда одлази у Београд, предузећу “Термопројект” и износи нето 480.000,00 динара, а две друге равноправне награде износе по 300.000,00 динара. У питању су групе аутора које заступају Филип Прица и Зоран Дмитровић.

Откупљена су и још три рада, која су награђена са по 80.000,00 динара, такође групе аутора, које представљају Емир Хасанагић, Тихомир Дичић и Милош Стојковић Минић.

"Комисија је одрадила значајан посао за наш град. Локална самоуправа није се мешала у избор решења, јер Комисију чине компетентна имена из ове области.", каже председник општине Прибој, Лазар Рвовић.

Према његовим речима јавна презентација откупљених радова биће организована почетком септембра у нашем граду, а радови на изградњи градског трга у Новом Прибоју, очекују се током наредне године, а то ће подразумeвати и уклањање садашњих тезги и киоска, што ће допринети и функционалнијем уређењу али и лепшем изгледу Прибоја.

Прибојски већници, на 20.седници у овом сазиву, утврдили су и предлог Одлуке о давању сагласности на пројекат Јавно-приватног партнерства без елемената концесије, односно замене старих светиљки система осветљења јавних објеката општине Прибој.

На предлог председника Општине, формирана је Комисија која ће иновирати досадашњу одлуку о такси превозу путника на подручју општине Прибој и предложити СО Прибој на усвајање, већ половином септембра.

Комисију ће чинити представници локалне самоуправе, саобраћајни инспектор и представници прибојских таксиста.

Кроз текућа питања, Општинско веће разматрало је и бројне захтеве и предлоге грађана, предузетника и институција.