slideshow04

Вања Вуловић из Чајетине победница 44. Лимских вечери дечје поезије

Вања Вуловић, ученица шестог разреда ОШ "Димитрије Туцовић" из Чајетине, победница је овогодишњих Лимских вечери дечје поезије, које се већ 44 године организују у прибојском Дому културе, под покровитељством општине Прибој.

На конкурс је приспело 315 песама младих поета, основаца из 37 градова Србије и Црне Горе, а стручни жири, за завршно вече, које је 11.априла одржано у граду на обалама Лима, одабрао је 6 финалиста.

Иако једна од најмлађих финалиста, млађана Вања са Златибора, пленила је и озбиљним приступом али и оном дечјом лепршавошћу стихова.

"Пишем од другог разреда и ово је мој највећи успех до сада. Радосна сам због победе, али и поносна, како на себе, тако и на своје родитеље, али и разредну, јер ми сви пружају подршку.", изјавила је одмах по проглашењу најбољих, Вања Вуловић, победница 44.ЛВДП у Прибоју.

Стручним жиријем већ годинама председава један од најпознатијих актуелних песника за децу, Тоде Николетић.

"ЛВДП су једно велико песничко посело, на обалама Лима, најстарије не само у Србији него и на Балкану. Међу песмама нема лоших, све су најбоље, јер их пишу деца.", образлажући одлуку жирија, рекао је Тоде Николетић.

Друго место на овом песничком фестивалу освојила је Полина Белкина, ученица из Бара, треће место равонопавно су поделили Емил Бећировић из Пријепоља и Катарина Каназир из Земуна, награда за најмаштовитију песму припала је Сергеју Јовићу из Ниша, док је најведрију песму написала Елена Симовић из Котора.

Гост песник био је Душко Домановић, све популарнији дечји песник из Ниша, док је тачку на овогодишњи песнички фестивал у Прибоју ставио - музички гост из Новог Сада, Бранимир Росић са својом летећом гитаром.