slideshow04

Министарка Ирена Вујовић уручила уговоре за замену ложних уређаја у домаћинствима

Министарка заштите животне средине, Ирена Вујовић, приликом посете Прибоју, уручила је уговоре грађанима за замену ложних уређаја у домаћинствима, које су, и ове године, субвенционисали ресорно министарство и локална самоуправа.

За субвенцију набавке ложних уређаја опредељено је седам милиона динара, министарстрво је изводвојило пет, а локална самоуправа два милиона динара. Субвенција износи 50 одсто инвестиције или максимално 110 хиљада динара. Ову врсту помоћи у овој години искористило је 23 суграђана, којима је уговоре, у присуству председника општине Лазара Рвовића и народног посланика Крста Јањушевића, уручила министарка заштите животне средине, Ирена Вујовић.

"Драго ми је што Прибојци имају високо развијену еколошку свест, што конкретним потезима воде рачуна о квалитету ваздуха у свом животном окружењу. Све похвале општини Прибој на реализацији бројних пројеката на очувању животе средине.", рекла је министарка Ирена Вујовић.

Прибој је прва општина у Србији, која је у процесу грејања на даљински систем, фосилна горива у потпуности заменила биомасом, доста се урадило и на искоришћавању енергије из обновљивих извора, а у плану су и нови пројекти.

"Већ је у току израда пројекта за постављање соларних панела у "Индустријским парковима" снаге пет мегавата, а ради се и студија искоришћавања термалне воде из Прибојске Бање, која иначе одлази у реку Лим.", истакао је председник општине, Лазар Рвовић.

Подсетимо, у прошлој години субвенције за замену ложишта искористило је 76 прибојских домаћинстава, а од тога 15 корисника Центра за социјални рад, где је субвенција била 100 одсто.