slideshow04

"Пажљивко" у Прибоју

Популарни "Пажљивко", после две године паузе, због пандемије корона вируса, 12.октобра, гостовао у Прибоју, где је у сали Дома културе, за преко три стотине прибојских првака и предшколаца, са својим несташним другаром Стевицом, извео позоришну представу или, боље речено, едукативну радионицу "Пажљивкова правила у саобраћају".

Паметни "Пажљивко" деци Прибоја још једном је, на њима прикладан начин, кроз игру и песму, демонстрирао правилно и безбедно понашање у саобраћају, зарад, пре свега, њихове безбедности.

Шта је лево, шта је десно шта је пешачки прелаз, како се безбедно прелази улица, само су нека од питања, на која је "Пажљивко", каo одоговoрни учесник у саобраћају, давао тачне одговоре, а кад то његов несташни другар Стевица, није озбиљно схватао, "Пажљивко" је то и практично показивао на делу.

"Нама је брига за децу на првом месту. Ако и једно дете спасимо да се не повреди или настрада у саобраћају, ми смо испунили сврху постојања.", каже Драго Дробњаковић, председник Савета за безвбедност саобраћаја општине Прибој.

"Наш циљ је превентива, да се не би бавили последицама. Зато смо данас у Прибоју, као што ћемо бити у још 70 локалних самоуправа у Србији, да деца погледају ову представу и науче или се бар подсете основних правила у саобраћају.", поручио је Младен Ковач, из Агенције за безбедност саобраћаја Србије.

Општински савет за безбедност саобраћаја прибојским првацима и предшколцима, поклонио је мајицу и ранац са ликом популарног "Пажљивка", а подсетимо, и једни и други, у нову школску годину, закораче са "Пажљивковим правилима у саобраћају" за прваке и Бојанком исте садржине за предшколце.