slideshow04

Одржана 48. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржана 48. по реду седница Општинског већа општине Прибој, на чијем дневном реду су се нашле четири тачке дневног реда, укључујући текућа питања.

Седницу је отворио председник општине Прибој, Лазар Рвовић који је чланове Већа на самом почетку у оквиру прве тачке дневног реда, упознао са реализацијом пројекта Друштва за церебралну и дечју парализу из Прибоја, којем је за завршетак истог неопходна подршка локалне самоуправе. Пројекат "Живимо са вама, а не поред вас", један је од најбољих ове врста по речима председника Рвовића, који је уједно похвалио рад овог удружења. Веће је захтев за подршку пројекта за дневни боравак Друштва за церебралну и дечју парализу Прибој прихватило, тако да ће се средства реализовати из Буџета општине Прибој за 2014. године.

Данас је утврђен предлог Одлуке о додели новчане помоћи ђацима првацима у школској 2014/2015. години. Овом Одлуком предвиђено је да се ђацима који су уписани у први разред школске 2014/2015. године на подручју општине Прибој набаве флуоресцентни прслуци са натписом "Успорите поред школе", као и 3.000,00 динара на име набавке школског прибора. Идући у сусрет почетку школске године, општина Прибој је подржала акцију Безбедност у саобраћају ради безбеднијег учешћа деце у саобраћају, са нагласком на ђаке прваке, а обзиром да је месец септембар обележен и издацима за опремање ученика, износ од три хиљаде динара, иако скроман, послужиће као мали допринос родитељима у опремању за школу ђака првака.

Такође, данас је размотрен и прослеђен на усвајање Скупштини општине Прибој и предлог Програма пословања Регионалне санитарне депоније "Бањица" за 2014. годину.

Дневни ред седнице можете погледати овде.

44 sednica opstinskog veca