slideshow04

Потписан Протокол о сарадњи поводом имплементације Програма модернизације школа у општини Прибој

Јуче је потписан Прокол о сарадњи поводом имплементације Програма модернизације школа у општини Прибој, између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, д.о.о. "ЈУП Истраживање и развој" и Општине Прибој.

Пројекат се финансира делом из средстава зајма Европске инвестиционе банке, а делом учешћем Републике Србије, односно локалних самоуправа на подручјима на којима се пројекти спроводе. У општини Прибој овај пројекат ће бити реализован кроз извођење радова на инвестиционом одржавању - адаптацији мокрих чворова у основној школи "Десанка Максимовић" у Прибоју, као и адаптацији помоћних просторија у санитарне чворове у издвојеном одељењу ове школе у Сјеверину. Потписивањем овог протокола, Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, обавезало се за спровођење поступка јавних набавки за извођење радова и стручни надзор за предвиђене адаптације на оба објекта, имплементирање закључених уговора и финансирање средствима зајма у складу са Финансијским уговором, као и за вршење мониторинга над реализацијом пројекта, који у целости спроводи ЈУП. Протоколом о сарадњи, општина Прибој је обавезана да у роковима датим од стране ЈУП и о свом трошку изради пројекте инвестиционог одржавања, изврши техничку контролу пројеката, обезбеди решења којима се одобрава извођење радова, предузме све мере како би се испунили услови које прописује уредба о безбедности и здрављу, обезбеди несметани приступ градилишту, побрине се за безбедност ученика у току извођења радова као и да финансира и спроведе евентуална прикључења објекта на саобраћајну, комуналну и другу инфраструктуру и достави преглед улагања.

Радови ће бити извршени у склопу треће компоненте "Програма модернизације школа", у чији је избор ушла и основна школа "Десанка Максимовић" са објектом у граду и издвојеним одељењем у Сјеверину, одлуком коју је донело ресорно Министарство 26.12.2012 године.