slideshow04

Почели радови на изградњи тениског терена у Прибоју

У уторак 16. септембра почели су радови на изградњи отвореног тениског терена у Прибоју. Терен би по плану требало да се заврши за месец дана и заузимаће простор од 668м2.

Непосредно пред почетак радова, потписан је уговор између општине Прибој и фондације Новак Ђоковић која ће у потпуности финансирати пројекат вредности 25.000 €. Фондација се овим уговором обавезала да финансира извођење радова на изградњи терена, набавку материјала као и опремање терена, док је обавеза Општине Прибој да обезбеди сва потребна административна документа, надзор и надгледање извршења радова.

На терену ће бити постављен тенисит, врста шљаке. Такође, биће уграђена ограда, терен ће имати сву потребну опрему (стубове, мрежу, линије, мрежу за превлачење, четку за линије, лопате, колица, клупе за играче, судијску столицу итд.) као и расвету и уграђен механизам за прскање/освежавање терена.
Идеју да баш у Прибоју изгради тениски терен, Новак Ђоковић добио је након текста из којег је сазнао да је у Прибоју одржан први тениски турнир у Србији 1890. године, само три године након што је одржан у Лондону а 12 година пре него што је почео да се игра у Београду. Жеља Фондације Новака Ђоковића је да град у којем је тенис заправо почео у Србији, добије прави терен и тако настави да популаризује овај спорт и омогући деци из Прибоја да тренирају.
pocela izgradnja teniskog terena