slideshow04

Дом културе: Биоскопски репертоар

"Мали Будо" - уторак 30.09. и среда 1.10. у 18h и 20h
"Храбри аутић Плоди" - уторак 30.09. и среда 1.10. у 16h

mail-budo-sep-2014

"Храбри аутић Плоди"

Плоди је полицијски ауто, задужен да чува ред у свом граду. Сада ће добити задатак важнији од свих – да заштити нову атракцију парка природе, маму орла ретке врсте и њено јаје.

Ствари се компликују када две шармантне жене лопови украду маму орла, а у једну од крадљивица се заљуби полицајац Ричард. Ово је већ други филм о авантурама храброг полицијског аута Плодија, „Фолксвагенове“ популарне „бубе“, која решава замршене полицијске случајеве. Плоди је полицајац каквог свако жели да познаје – заштитник слабијих, пријатељски расположен према свима.

Норвешко анимирано остварење Храбри аутић Плоди синхронизовано је на српски језик. Цена улазнице је 250 динара.


"Мали Будо"

Мали Будо је српски играни филм из 2014. године, дебитантско редитељско остварење Данила Бећковића, који је заједно са Димитријем Војновим написао и сценарио. Филм је првобитно замишљен као краткометражно остварење, али када је снимање почело, ауторска екипа, презадовољна снимљеним материјалом, одлучила је да филм прерасте у дугометражни играни филм.

Филм је у Србији премијерно приказан 22. јануар 2014. на филмском фестивалу Кустендорф на Мокрој Гори, у оквиру програма Нови аутори, док ће биоскопска премијера бити 24. септембра 2014. године.

Драго је подгорички хирург, који приликом операције прави велику грешку и убија сина јединца градског моћника. Да би свог сина јединца Буда заштитио од крвне освете Драго га шаље у Србију, код пријатеља из студентских дана. Будо ово схвата као сјајну прилику да се упозна са ноћним животом Београда, града који никада не спава. Обилази барове и лута кроз врелу ноћ у потрази за женама и другим облицима забаве, потпуно несвестан да његови заштитници не намеравају да испуне своја обећања. Главе улоге тумаче Петар Стругар, Сергеј Трифуновић, Тихомир Станић, Петар Божовић и други. Улазница 250 динара.