slideshow04

Прибојски гимназијалци на Фестивалу науке 2014

Осми Фестивал науке под слоганом "Све је могуће" отворен је званично јуче у Цептер експо центру у Београду. Фестивал који траје од 4. до 7. децембра ове године посетиће и ученици прибојске Гимназије, а под покровитељством Скупштине општине Прибој.

До 7. децембра Фестивал ће бити одржан на три локације у Цептер експо центру, Студентском културном центру и Галерији Народне банке Србије у Немањиној улици. Ученици прибојске Гимназије као и сви посетиоци ће моћи да се опробају у форензици, да виде како се припремала храна у неолитском добу, да сазнају зашто боли зуб, како се суши воће, поврће и лековито биље, како се добија здрав сув производ, како се прави соларни шпорет или шта је то рециклажа као и још много тога. Финансијским средствима које је определила Скупштина општине Прибој биће финансиран пут 70 ученика и два професора на Фестивал науке, као и њихов једнодневни боравак 7. децембра. Разлог више за подржавање једне овакве идеје је и улагање у знање ученика ове реномиране средњошколске установе, што је у локалној самоуправи препознато као једно од главних капиталних улагања у будућности, у локалној зајединици.

Програм Фестивала науке осмишљен је тако да има понешто за свакога, пажљиво је организован и сегментован по циљним групама. Прошле године Фестивал науке посетило 27.000 људи, од којих 15.000 основаца и средњошколаца из више од 300 школа из целе Србије, као и из региона, а ове године значајно већем броју придружиће се и ученици Гимназије из Прибоја.
festival-nauke-2014