slideshow04

Најбољи студенти потписали уговоре о стипендирању са општином Прибој

Да је улагање у образовање и награђивање најбољих приоритет једне локалне заједнице, показује и одлука локалне самоуправе у Прибоју да стипендира најбоље студенте. Одлуком је за школску 2014/2015. годину, предвиђено десет стипендија најбољим студентима без обавезе враћања.

Тим поводом, данас је у кабинету председника оппштине Прибој, извршено свечано потписивање уговора о стипендирању. У разговору са добитницима стипендија, председник општине Прибој Лазар Рвовић и председник Скупштине општине Саша Василић, истакли су значај ових младих људи за локалну заједницу, као будућих амбасадора Прибоја у свету али и оних који ће се вратити у један потпуно нови Прибој, какав нас очекује у скоријој будућности. Уз наде да ће ови млади људи својим ангажманом након завршених студија, помоћи својој локалној заједници, која сада помаже њих, разговарало се и о њиховим плановима за будућност. Са друге стране, од студената се чуло колико им значи један овакав вид подстицаја и мотивације за школовање, али и боље резултате.

Услов за добијање општинске стипендије за талентоване студенте, био је да права на стипендију нису остварили из буџета Републике Србије, односно уколико испуњавају услове, да се конкретно определе за стипендију. Стипендија за талентоване студенте додељује се без обавезе враћања, а исплаћује се у десет једнаких месечних рата, у износу од 12.000 динара. За школску 2014/2015. годину, право на ову стипендију остварило је десет прибојских студената, са просечном оценом изнад 9.

talentovani studenti 2015