slideshow04

КЛЕР: Позив за пријаву на конкурс за подршку незапосленим лицима за започињање бављења пчеларством

Медино д.о.о. из Крњева и Програм развоја приватног сектора у југозападној Србији који реализује Регионална развојна агенција Златибор из Ужица позивају незапослена лица и пчеларе почетнике који желе да се баве пчеларством да се пријаве на конкурс ради укључивања у програм подршке. Програм ће се у Прибоју спроводити кроз помоћ Канцеларије за локални економски развој општине Прибој.

Медино уз подршку ПСД програма, пружа помоћ при формирању пчелињака од 15 кошница са ројевима и у обезбеђивању саветодавне подршке пчеларима почетницима.Од укупних трошкова формирања горе наведеног пчелињака који ће пчелар набавити у кооперацији са Медином, ПСД програм ће бесповратно субвенционисати пчелара кроз донацију 57.62 % од укупне цене, Медино д.о.о. ће кредитирати пчелара у износу од 25.72 % од ових трошкова, док ће пчелар сопственим средствима финасирати куповину кошница у износу

од 16.66 % од укупне цене.

Кошнице са ројевима ће бити додељене пчеларима у периоду од 01. до 10. јуна 2015. године. Део улагања у кошнице који је као кредит обезбедио Медино д.о.о. пчелар ће бити у обавези да врати у меду овом предузећу у периоду до 01. септембра 2015. године, након чега кошнице остају у власништву пчелара.

Пчеларима почетницима Медино д.о.о. ће бесплатно обезбедити стручну подршку у виду саветодавца који ће радити на терену и службе подршке кол центра.

Право на пријаву на конкурс имају незапослена лица која нису носиоци комерцијалног пољопривредног газдинства. Предност при конкурисању за овај програм имају млади до 35 година старости и жене.

Пријава на конкурс се врши на следеће начине:
• телефоном на број: 026/821-080 (Опција: Откуп меда)
• емаилом: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
• лично у просторијама Медина на адреси: Булевар Ослобођења 29, 11319 Крњево.

Конкурс је отворен до 31. марта, а за помоћ и више информација сва незапослена а заинтересована лица могу се обратити сарадницима за мала и средња предузећа, при Канцеларији за локални економски развој, Самиру Шабанији и Жани Радовић.

Инфо телефон: 033/2455044, 12. Јануара бр.5, зграда Аутогране, 2. спрат.

konkurs pcelarstvo