slideshow04

Најава: ПРВИ ОЛИМПИЈСКИ ЧАС У 2015. ГОДИНИ У ПРИБОЈУ

Олимпијски караван и овог пролећа наставља путовање кроз Србију. „Олимпијски час“ је пројекат који Олимпијски комитет Србије и Фонд спорта и олимпизма реализују од 2011. године, а у коме је учествовало преко 30 градова и 7500 деце широм наше земље.

У уторак, 31.03.2015., са почетком у 12.00h, на централном градском игралишту у Прибоју биће одржан први овогодишњи „Олимпијски час“, а малишани ће имати прилике да упознају Андрију Златића, освајача бронзане медаље у стрељаштву на Олимпијским играма у Лондону 2012.
Учесници “Олимпијског часа” ће проћи кроз 5 радионица које симболизују 5 континената и 5 олимпијских вредности: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума. Имаће прилике да стекну знања о историји Олимпијских игара, олимпијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима – олимпијским херојима данашњице.
Андрија Златић ће се на Трибини са спортистом упознати са ученицима и покушати да их упозна са специфичностима стрељаштва и начином живота професионалног спортисте. Златић ће им причати о најзначајнијим тренутцима у својој дугогодишњој каријери, чија је круна свакако освајање олимпијске медаље.
Програмом су обухваћени и најмлађи основци који ће имати прилику да кроз Олимпијску бајку науче више о Олимпијским играма и правим вредностима које треба да усвоје у свом одрастању. У овој књизи оживљена су Грчка божанства и лик Пјера де Кубертена, а деци се на духовит и једноставан начин упознају са Олимпијским играма од времена настанка Античких игара па све до стварања модерних Олимпијских игара.
Деца ће такође имати прилику да учествују у АРЦТОС радионици. ARCTOS (Anti Racism Tools in Sport) програм је програм који се односи на едукацију деце у циљу препознавања и спречавања дискриминације било које врсте (расна, верска, национална, полна, итд.).
Топ партнер Међународног олимпијског комитета компанија Koka-Kola ексклузивни је партнер Олимпијског комитета Србије у едукативним пројектима “Олимпијски час”, “ЕкОлимпијада” и “Спортски изазов” до краја олимпијског циклуса РИО 2016. Ова међународна компанија је најстарији глобални партнер Међународног олимпијског комитета и широм света активно подржава едукативне активности које имају за циљ да подстакну младе на активан начин живота и подигну свест о важности очувања животне средине.

andrija zlatic olimpijski cas