slideshow04

До својих села територијом општине Прибој - Отворен пут Лука-Црнузи-Касидоли-Саставци

Грађани општине Прибој од сада ће, захваљујући асфалтирању пута Лука-Црнузи-Касидоли-Саставци заобилазити граничне прелазе и до својих села долазити територијом општине Прибој.

Овог лета је коначно решен вишедеценијски суштински проблем када је у питању путна инфраструктура у општини Прибој асфалтирањем још 4,8 km овог путног правца у Саставцима, чиме је у потпуности завршена путна деоница дуга 14 km. Пут који је данас званично отворен, ширине је 4 m и алтернатива је путном правцу са граничним и административним прелазима, а осим заобилажења административних процедура и задржавања на граничним прелазима, грађани ће до својих села долазити путном деоницом која је за километар краћа од постојеће која је била једино решење.

luka sastavci 1

Асфалтирање је почело недуго након посете директора "Путеви Србије" Зорана Дробњака, када је констатовано да је ово историјски пројекат за општину Прибој. Ревитализацијом и асфалтирањем ових путних праваца у пограничном подручју помаже се развој овог краја, што је и држава препознала као прворазредни проблем, па ће само у овој години за путеве у општини Прибој из републичких средстава бити издвојено око 80 милиона динара. За ревитализацију овог путног правца, прошле године је издвојено 20 милиона динара, а вредност овогодишњих радова је 40 милиона динара.

luka sastavci 2