slideshow04

Завршено асфалтирање кошаркашког терена у Прибојској Бањи

Неадекватно намени и дечјој игри, кошаркашко игралиште у Прибојској Бањи годинама уназад било је један од највећих проблема када је спортска инфраструктура у питању. Све се променило када је октобра 2014. године компанија "Моцарт" покренула акцију "Сто терена за једну игру", коју су мештани Бање искористили и својим вредним ангажманом на друштвеним мрежама, успели да обезбеде делимичну обнову, односно кошеве за игралиште.

Након добијања делимичне обнове, кошева који су обезбеђени у оквиру акције која за циљ има обнову кошаркашких терена широм Србије и враћање спортског духа у земљу шампиона, остао је још један, горући проблем - пресвлачење игралишта асфалтом. На основу молбе коју су мештани Бање и ОШ "Никола Тесла" упутили руководству општине Прибој, одобрено је асфалтирање терена, које је почело 5. августа и завршено у року од пар дана. Вредност ових радова је око 1.200.000 динара, а од радова остало је још да се поставе кошеви који су обезбеђени учешћем у акцији "Сто терена за једну игру".

Обнова кошаркашког терена у Прибојској Бањи још један је сјајан пример грађанског активизма са циљем остварења општих циљева и добре сарадње грађана и локалне самоуправе, на корист оних којима један овакав терен највише треба, најмлађима, спортистима и рекреативцима.

С.М.

izgaliste-os-nikola-tesla-pribojska-banja