slideshow04

Отворен реконструисани пут ка Слободној зони

Министар у Влади Србије, Никола Селаковић са сарадницима боравио је данас у Прибоју, где је посетио реконструисану деоницу приступног пута, која води до Слободне зоне, тринаесте у Србији. Он је са представницима локалне самоуправе, представницима ЈП "Путеви Србије", представницима Министарства саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре као и шпанским инвеститорима, обишао један од највећих погона у Слободној зони, у коме ће производњу покренути шпанска компанија "Рефиса" и тако обезбедити посао за 100 Прибојаца.

otvaranje puta sz 1

Ради се о 2,6 км путног правца, чију реконструкцију је финансирала Влада Србије а све у циљу привлачења инвестиција и стварању боље инвестиционе климе у општини Прибој. Након што је добијена 13. по реду Слободна зона у Србији, своју производњу у једном од погона покренуће шпанска компанија "Рефиса", а није искључено и да ускоро Слободна зона добије још једног инвеститора. Обилазећи погон у реконструкцији, министар у Влади Србије Никола Селаковић, рекао је да је отварање овог пута један од главних предуслова који су се морали испунити, како би се оживела индустријска производња у Прибоју.

otvaranje puta sz 2

"Уверени смо да ће у наредном периоду, 100 Прибојаца наћи посао и тако 100 породица добити сигуран приход. Уверени смо да је ово само почетак, план је да у наредне две године Прибој добије преко 350 људи запослених директно у индустријској производњи.", рекао је Селаковић.

Селаковић је нагласио да је Прибој као општина сигурно најмање место, које је добило овакву подршку и третман од Владе Србије, али и да је Прибој једна од ретких општина која преко 40% свог буџета инвестира у инфраструктурне пројекте, што је Влада Србије и препознала.
Он је током своје посете, обишао и Сигурну кућу Центра за социјални рад у Прибоју, који спада међу најбоље установе овог типа.
Влада Србије ће наставити да помаже овај изузетно важан, погранични крај Србије, поручио је Селаковић.

otvaranje puta sz 3

otvaranje puta sz 4